Piine

Paine neagra cu masline si cascaval

Mai intai se pune drojdia la dospit cu apa calda, sare si o lingura de faina si se lasa pana se umfla. Intre timp maslinele se taie felii, cascavalul se rade si faina se cerne intru-un lighean. Peste faina se pune drojdia si se amesteca cu furculita, se pun ouale, cascavalul, ovazul, maslinele si se amesteca. Se completeaza cu apa. Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se l

Paine neagra cu masline si cascaval


Portii

5

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1 kg faina neagra

  • 500 g faina alba

  • 250 g fulgi de ovaz

  • 250 g masline fara samburi

  • 200 g cascaval

  • 2 oua

  • 3 linguri sare

  • 50 g drojdie

  • apa

Mod de preparare

  • Mai intai se pune drojdia la dospit cu apa calda, sare si o lingura de faina si se lasa pana se umfla. Intre timp maslinele se taie felii, cascavalul se rade si faina se cerne intru-un lighean. Peste faina se pune drojdia si se amesteca cu furculita, se pun ouale, cascavalul, ovazul, maslinele si se amesteca. Se completeaza cu apa. Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se face in ce forme doriti si se pune la copt la foc mediu, aproximativ 40 minute.

    Se serveste cu placere

Share