Piine

Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi

Intr-un bol, se amesteca apa si drojdia. 

Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare. 

Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si pudra de usturoi. Se amesteca pana la omogenizare. 

Se adauga restul de faina, cate o cana odata si se amesteca dupa fiecare adaugare.

Se acopera si se lasa la crescut o ora.

Paine la tigaie fara framantare, cu masline si usturoi


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 2 cani apa calda

  • 1 pachet drojdie uscata

  • 1/2 lingura sare

  • 4 1/3 cani faina

  • 1 cana masline (eu am folosit Kalamata, se pot folosi verzi sau negre)

  • 2 lingurite pudra de usturoi

  • 2 linguri ulei de masline

  • maghiran uscat

  • busuioc si oregano uscate

Mod de preparare

  • Intr-un bol, se amesteca apa si drojdia. 

    Se adauga o cana de faina si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn pana la omogenizare. 

    Se adauga maslinele, busuiocul, oregano si pudra de usturoi. Se amesteca pana la omogenizare. 

    Se adauga restul de faina, cate o cana odata si se amesteca dupa fiecare adaugare.

    Se acopera si se lasa la crescut o ora. 

    Se unge o tigaie din fonta cu o lingura de ulei. 

    Cu mainile pudrate cu faina se transfera aluatul in tigaie, modeladu-l sub forma de disc. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 de minute. 

    Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

    Se unge aluatul cu restul de ulei si se presara cu maghiran si sare. 

    Se fac incizii in paine, din loc in loc cu un cutit. 

    Se coace 30-35 de minute, pana devine aurie. 

    Se transfera cu grija pe un grilaj din metal. 

    Se lasa la racit inainte de a o taia. 

Share