Paste/pizza

Paine impletita cu branza

Dizolva drojdia in putin lapte caldut .Intr-un lighean pune faina,zaharul,sarea,uleiul,oul,drojdia si laptele ramas,putin cate putin .Framanta pana cand obtii un aluat moale, neted si omogen .Lasa-l la dospit,pentru 1 ora sau pana cand vezi ca a dublat volumul.Intinde aluatul cu facaletul,formand un dreptunghi de 40 X 50.Taie aluatul in 3 fasii egale.In mijlocul fiecarei fasii pune branza elemental rasa.Inchide fasiile,formand 3 cordoane Impleteste cele 3 cordoane,formand astfel painea.Pune-o pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt si las-o sa dospeasca inca 30 de minute.Inainte de a pune painea la cuptor,unge-o pe deasupra cu galbenusul de ou batut cu putin lapte .Pune-o la cuptorul in prealabil la 180 de grade,pentru aproximativ 20 – 25 de minute.Depinde de cuptor.

SIMPLU SI BUN

Paine impletita cu branza

Ingrediente

  • 550 g faina 250 g lapte 50 g ulei de masline 1 lingura zahar 1 lingurita de sare 25 g drojdie proaspata sau daca nu ai 1 pliculet de drojdie uscata 1 ou PENTRU UMPLUTURA 250 g branza elemental rasa PENTRU UNS DEASUPRA un galbenus de ou cu putin lapte

Mod de preparare

  • SIMPLU SI BUN

Share