Carne si fripturi

Paine fara framantare cu faina integrala

Intr-un vas amestecam toate ingredientele si omogenizam fara sa framantam. Punem compozitia intr-un vas incapator, acoperim cu folie alimentara de plastic si lasam la frigider minim 12h, se poate lasa si 36h. Aluatul este unul foarte umed, nu fiti tentati sa mai adaugati faina. Dupa timpul petrecut la frigider, se rastoarna aluatul pe blatul bine infainat si cu mainile pudrate bine cu faina aplatizam si apoi impaturim in 4 si lasam la dospit la cald timp de 1h cu partea impaturita in jos. Din pacate lipsa de timp a facut ca pozele din etapele intermediare sa lipseasca, pentru mai multe detalii urmariti linkul catre reteta de unde m-am inspirat. Din o parte de aluat am facut 2 pizza, una de 38cm diametru si alta de 30cm diametru, de restul paine. Incingem cuptorul la maxim, punem aluatul intr-un vas cu capac si punem la copt cu capacul pus timp de 30min si apoi scoatem capacul si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.Atentie sa folosit in vas cu capac incapator pentru ca painea creste atat pe orizontala cat si pe verticala. Painea fara framantare din faina integrala se taie cand se raceste daca va puteti abtine. Noi am mancat aproape jumatate calda fiind. Pofta buna! Sursa acestui articol este blogul culinar http://mancare-bebe.blogspot.com

Painea cu faina integrala este o paine sanatoasa si poate fi facuta usor in casa, in orice tip de cuptor. Este atat de simplu de preparat ca nu-ti va veni sa crezi, astfel vei avea o paine de casa delicioasa.

Paine fara framantare cu faina integrala

Ingrediente

  • 300g faina alba 000350g faina neagra350g faina integrala1 plic drojdie uscata (7g)700g apa1 lingura de sare1 lingura de zahar3 linguri de ulei

Mod de preparare

  • Painea cu faina integrala este o paine sanatoasa si poate fi facuta usor in casa, in orice tip de cuptor. Este atat de simplu de preparat ca nu-ti va veni sa crezi, astfel vei avea o paine de casa delicioasa.

Share