Bucatarie internationala

Paine de casa – By Emile Henry

Painea de casa se prepara foarte usor daca o faci cu placere iar daca te hotarasti sa prepari o paine de casa alege aceasta reteta simpla de paine cu care nu vei da gres.

Drojdia se dizolva intr-o cana cu apa calduta, cu sarea, zaharul si 150 g faina (cat sa se ingroase putin). Maiaua se lasa la crescut cam 20 minute. . In bolul unui mixer se adauga treptat restul de faina, apa calduta si untul. Se mixeaza foarte bine, cu grija, sa nu ramana cocoloase pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie, se mai adauga faina. . Se lasa aluatul sa

Paine de casa – By Emile Henry


Portii

5

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 1 kg faina

  • 50 gr drojdie proaspata

  • 1 lingurita sare

  • 50 gr unt

  • 500 ml apa

  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

  • Drojdia se dizolva intr-o cana cu apa calduta, cu sarea, zaharul si 150 g faina (cat sa se ingroase putin). Maiaua se lasa la crescut cam 20 minute. 
  • In bolul unui mixer se adauga treptat restul de faina, apa calduta si untul. Se mixeaza foarte bine, cu grija, sa nu ramana cocoloase pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca este nevoie, se mai adauga faina. 
  • Se lasa aluatul sa creasca vreo ora sau pana isi dubleaza volumul. Iei tot aluatul si il pui pe un blat tapetat cu faina. 
  • Aluatul se impacheteaza de la exterior catre interior si se mai lasa la crescut inca o ora. 
  • Se pregateste tava setului de paine Emile Henry si se tapeteaza cu faina.
  • Se formeaza painea prin rotunjirea aluatului cu mainile, cu o miscare circulara. Se transfera pe tava. Se acopera cu clopotul si se lasa la crescut pana cand painea isi dubleaza volumul.
  • Se preincalzeste cuptorul la 220°C. Se unge painea cu o pensula cu apa si se cresteaza. Se da painea la copt. 
  • Se coace painea intre 45 de minute si o ora, in functie de cuptor. E gata cand crusta devine tare. 

Share