Diverse

Paine cu ulei de masline

Ador painea asta!!!!

Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si acolo punem drojdia, iar deasupra zaharul. Pe margine vom pune sarea si apa si vom incepe sa framantam cu apa calda, apoi adaugam uleiul de masline. Facem un aluat bun, pe care il vom lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul. Eu las de regula langa aragazul aprins, acoperind vasul cu un servet.. Cand a crescut, impartim aluatu

Paine cu ulei de masline


Portii

4

portii


Timp preparare

65

minute


Timp gatire

65

minute

Ingrediente

  • 750 gr faina

  • 400 ml apa

  • 100 ml ulei de masline

  • 2 lingurite sare

  • 1 lingurita zahar brun

  • 14 gr drojdie uscata

  • 1 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Cernem faina in vasul in care framantam. Facem o gropita in mijloc si acolo punem drojdia, iar deasupra zaharul. Pe margine vom pune sarea si apa si vom incepe sa framantam cu apa calda, apoi adaugam uleiul de masline. Facem un aluat bun, pe care il vom lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul. Eu las de regula langa aragazul aprins, acoperind vasul cu un servet.
  • Cand a crescut, impartim aluatul in doua bucati, pe care le vom face sul. Le impletim apoi ca la cozonac si le punem in tava, in forma, la crescut, pentru 20 de minute. Ungem cu o lingura de ulei caldut, amestecat cu galbenus de ou si coacem pentu 35 de minute, la 200°C sau in functie de cuptor, pana se rumeneste.

Share