Diverse

Paine cu mac si seminte

O paine calda la ceas de seara… Miroase divin!

Cernem faina in vasul de framantat. Facem o mica adancitura in mijlocul ei.. Drojdia o lichefiem cu 50 ml de lapte (din total), impreuna cu zaharul, apoi o lasam 5 minute.. Incalzim putin laptele si kaimakul intr-un ibric.. Punem drojdia in adancitura facuta si pe margine sarea, apoi adaugam laptele si kaimakul si framantam un aluat, pana nu se mai lipeste de mana. Crestam aluatul in forma de cruc

Paine cu mac si seminte


Portii

4

portii


Timp preparare

72

minute


Timp gatire

72

minute

Ingrediente

  • 900 gr faina

  • 350 ml lapte

  • 40 gr drojdie proaspata

  • 350 gr kaimak

  • 3 lingurite sare

  • 3 lingurite zahar

  • dupa gust seminte de mac

  • dupa gust seminte de susan

  • 1 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Cernem faina in vasul de framantat. Facem o mica adancitura in mijlocul ei.
  • Drojdia o lichefiem cu 50 ml de lapte (din total), impreuna cu zaharul, apoi o lasam 5 minute.
  • Incalzim putin laptele si kaimakul intr-un ibric.
  • Punem drojdia in adancitura facuta si pe margine sarea, apoi adaugam laptele si kaimakul si framantam un aluat, pana nu se mai lipeste de mana. Crestam aluatul in forma de cruce, adanc.
  • Lasam la loc cald la crescut pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.
  • Cand a crescut suficient, pliem aluatul de trei ori spre interior.
  • Impartim aluatul in trei bucati si intindem fiecare bucata in forma unui sul lung de 50 cm. Impletim in trei si asezam impletitura in forma tapetata cu hartie de copt.
  • Lasam din nou la crescut 30 de minute, ungem cu galbenus, presaram macul si susanul si coacem pentru 35 de minute sau pana se rumeneste, la 200°C.

Share