Paste/pizza

Paine cu faina neagra

Faina o amestecam cu sare, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin zer caldut, oul batut inainte. Incepem sa framantam adaugand treptat zerul, framantam cca 5 minute, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa doaspeasca pana isi dubleaza volumulEu am ales sa ma joc un pic si am facut painea in forme 🙂 Se poate pune in tava rotunda (si vom avea o pa

Paine cu faina neagra

Ingrediente

  • 500 g faina neagra 1 plic de drojdie uscata 250 ml zer 3 linguri de ulei sare 1 ou

Mod de preparare

  • Faina o amestecam cu sare, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin zer caldut, oul batut inainte. Incepem sa framantam adaugand treptat zerul, framantam cca 5 minute, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa doaspeasca pana isi dubleaza volumulEu am ales sa ma joc un pic si am facut painea in forme 🙂 Se poate pune in tava rotunda (si vom avea o paine rotunda)Asezam in tava dupa care le ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos

Share