Paste/pizza

Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan

500 gr. faina cernuta se pun intr-un bol incapator.Facem o groapa la mijloc, punem 10 gr. drojdie zdrobita intre degete iar celelalte 15 gr. le lichefiem amestecandu-le cu sare si zahar, apoi turnam 300 ml apa calduta peste drojdie.Turnam in groapa formata acest amestec, incorporam apoi faina de pe margine spre interiorul vasului.Adaugam chimenul, branza de burduf, smantana si ceapa tocata marunt.Framantam aluatul cel putin 15 minute, adaugand intre timp 50 ml ulei de masline.Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, lasam aluatul la dospit cel putin doua ore.Preincalzim cuptorul la 150 grade.Tapetam o forma termorezistenta cu hartie de copt, modelam apoi aluatul in maini, il asezam in forma si mai lasam 15-20 minute la dospit in forma.Ungem aluatul cu galbenus de ou, presaram sare grunjoasa si seminte de susan, apoi coacem painea la 150 grade timp de 60 minute, pana se rumeneste painea frumos si trece testul cu scobitoarea.Scoatem painea pe un gratar si o lasam acoperita cca 2-3 ore pana se raceste.Portionam si servim.Pofta buna!

Reteta preluata de la Alex Teacher, cu multumiri… Eu am injumatatit cantitatile dar tot mi-a iesit o paine uriasa! :))

Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan

Ingrediente

  • 600 gr. faina alba 25 gr. drojdie din care 15 gr.dizolvata in 300 ml apa calduta 110 gr. branza de burduf 1 ceapa rosie maricica 1 lingura smantana grasa sare grunjoasa dupa gust 1 lingurita zahar tos 50 ml ulei de masline 1 galbenus de ou 1 lingura seminte de chimen sare grunjoasa si seminte de susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare

  • Reteta preluata de la Alex Teacher, cu multumiri… Eu am injumatatit cantitatile dar tot mi-a iesit o paine uriasa! :))

Share