Piine

Pâine aromată

După cum vă aduceți aminte, în sâmbăta mare CookieMonster, ne-a ademenit cu o pâinică în formă de miel, foarte gustoasă. Nu am stat prea mult pe gânduri și am pus-o la treabă pe Maricica. A ieșit o minunăție de pâine.

Dacă tot era sâmbata mare, am pus-o pe Maricica la treabă. În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduș, făina cernută, verdețurile tocate mărunt, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, ce durează 90 de minute. După ce aluat

Pâine aromată


Portii

12

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • faina albă de grâu 500 grâu,

  • drojdie uscată 1 plic,

  • lapte 300 ml,

  • ulei de măsline 20 ml,

  • ceapa verde 1 fir,

  • usturoi verde 1 fir,

  • ceapă roșie 1 bucată mică,

  • mărar verde cca. 2-3 fire,

  • sare iodată 1 linguriță,

  • zahăr tos 3 lingurițe.

  • Pentru uns:

  • gălbenuș de ou 1 bucată,

  • semințe de in, susan și floarea soarelui.

Mod de preparare

  • Dacă tot era sâmbata mare, am pus-o pe Maricica la treabă. În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduș, făina cernută, verdețurile tocate mărunt, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, ce durează 90 de minute. După ce aluatul a fost frământa și dospit se scoate din cuva, se împarte în trei, apoi se fac suluri ce se împletesc. Se pun într-o formă care o aveți la îndemână, eu am folosit pentru prima oară, forma achiziționată din Cămara Bucătărașilor. Se pune pâinica în formă, se mai lasă la crescut, cca. 20 de minute, apoi se unge cu gălbenuș de ou, se presară semințele și se dă la copt cca. 40 de minute la foc mediu. Poftă bună!

Share