Piine

Paine alba glazurata in vasul roman

este grozava ……………nu am cuvinte ,incercati-o cu incredere,merita

Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit .

Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut.

Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se poate pune in orice vas)se unge cu putin ulei apoi se da forma rotunda aluatului dupa car

Paine alba glazurata in vasul roman


Portii

1

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 kg faina alba

  • 620 ml apa calduta

  • 2 linguri de unt topit

  • 40 g drojdie proaspata

  • 1-2 lingurite de sare

  • Glazura:

  • 3 lingurite de amidon

  • 200 ml apa

  • 2 lingurite de sare

Mod de preparare

  • Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit .

    Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut.

    Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se poate pune in orice vas)se unge cu putin ulei apoi se da forma rotunda aluatului dupa care se pune in vas,eu am crestat-o putin dar nu destul de tare,se lasa la caldura sa creasca 20 minute apoi se glazureaza cu solutia de amidon. Se pune la cuptor 40-45 minute la 160 grade si inca 10 la 240,totul depinde de cuptor al meu e pe curent si difera putin.

    Glazura:se amesteca amidonul cu apa si sarea si se glazureaza painea la un interval  8-10 minute,pana vi se termina glazura,dupa care se da focul mai tare 10 minute pt a se rumeni frumos

    Este o paine moale ,pufoasa si foarte gustoasa

Share