Aperitive / Garnituri

Pachetele de primavara

Intr-o tigaie tip woc,se pune la incins 2-3 linguri de ulei,apoise pune la calit carnea de pui sau sunca, pana este gata carnea.Se adauga morcovii, varza,prazul,usturoiul,ciupercile si ardeii taiati fideluta, piperul si sosul de soia, se fierbe totul cam un minut la foc puternic,pana s-a evaporat tot lichidul.Desfacem foile si taiem patrate aproximativ egale.Punem cam 2 ligurite de umplutura aprox

Pachetele de primavara

Ingrediente

  • Pentru umplutura:1/2 varza mica alba 2 morcovi potriviti ca marime1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2-3 catei de usturoi 3-4 felii sunca sau 300 gr carne tocata de pui fir de praz 4-5 ciuperci asortate3-4 linguri sos soia 300 ml ulei pentru prajit sare si piper dupa gust1 pachet foi de placinta subtiriSos dulce acrisor:3 linguri otet din orez sau vin3 linguri zahar brut2 linguri sos de rosii2 linguri sos de soiazeama de la 2 portocale1 lingura ulei de susan sau ce va place1 lingurita amidon5-6 linguri de apa

Mod de preparare

  • Intr-o tigaie tip woc,se pune la incins 2-3 linguri de ulei,apoise pune la calit carnea de pui sau sunca, pana este gata carnea.Se adauga morcovii, varza,prazul,usturoiul,ciupercile si ardeii taiati fideluta, piperul si sosul de soia, se fierbe totul cam un minut la foc puternic,pana s-a evaporat tot lichidul.Desfacem foile si taiem patrate aproximativ egale.Punem cam 2 ligurite de umplutura aproximativ pe mijloc. Se suprapun putin colturile laterale pe diagonala, partea dinspre voi se uneste cu colturile suprapuse si rulam. Se incinge bine uleiul si se prajesc rulourile pana devin aurii.,atentie ca se prajesc foarte repede.Apoi le scoatem si se pun pe un prosop de hartie sa eliminam excesul de grasime.Se servesc alaturi de un sos dulce acrisor.Care se obtine astfel:Se amesteca toate ingredientele,apoi se pune putin la foc pana ce sosul se ingroasa.

Share