Deserturi

Pachetele de ciocolata cu gem

Incinge cuptorul la 190 Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, alunele de padure macinate, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun pudra.Incorporeaza apoi oul urmat de smantana si esenta de rom.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare.Intinde aluatul obtinut pana ce ajunge la grosimea de 5 mm.Taie din acesta forme dorit

Pachetele de ciocolata cu gem

Ingrediente

  • Pentru aluat 200 gr unt, la temperatura camerei 200 gr zahar brun, pudra 1 ou 100 ml smantana 1 lingurita esenta de rom 500 gr faina 50 gr cacao pudra 100 gr alune de padure,usor prajite apoi macinate lingurita scortisoara macinata lingurita praf de copt lingurita bicarbonat de sodiuPentru umplutura gem de caise dulceata de trandafiri 1 ou, batut

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 190 Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, alunele de padure macinate, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun pudra.Incorporeaza apoi oul urmat de smantana si esenta de rom.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare.Intinde aluatul obtinut pana ce ajunge la grosimea de 5 mm.Taie din acesta forme dorite, umple-le cu cate 1 lingurita de gem/dulceata apoi lipeste cu ou cate o forma umpluta si una simpla.Da pachetetele la copt 10 minute pana cand s-au rumenit usor.

Share