Aperitive / Garnituri

Pachetele cu urda

Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min. Umplutura 1: se amesteca urda cu ou, zahar si zahar vanilat. Umplutura 2: se amesteca urda cu marar tocat marunt, sare, piper si ou. Se intinde o foaie din coca dospita de vreo 3-4 mm grosime apoi se taie

Pachetele cu urda

Ingrediente

  • aluat dospit: -400 gr faina -1 cub drojdie – 1lingurita sare – 1 lingurita zahar -250 ml apa calduta 2 linguri ulei Umplutura 1: -~350gr urda – 1-2 oua -100 gr zahar -1 plic zahar vanilat Umplutura 2: -~300 gr urda -1 ou sau 2 oua mai mici -marar -sare, piper – susan pt uns: 1 ou si 25 ml lapte

Mod de preparare

  • Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min. Umplutura 1: se amesteca urda cu ou, zahar si zahar vanilat. Umplutura 2: se amesteca urda cu marar tocat marunt, sare, piper si ou. Se intinde o foaie din coca dospita de vreo 3-4 mm grosime apoi se taie patratele, se pune umplutura si se prind laturile. Se aseaza in tava se turtesc un pic si se lasa sa creasca timp de 1 h.(se lasa loc intre ele) Cand au crescut se ung cu ou batut cu lapte, cele cu marar se pun deasupra susan. Se dau la cuptorul incins 20-25 min.

Share