Retete de prajituri

Pachetele cu prune

Si daca tot am facut aceste pachetele cu prune, o sa particip la Provocarea lunii august a proiectului “Dulce Romanie 2011” gazduita luna aceasta de Gabytza noastra draga.

Se spala prunele si se curata de samburi. Se pun intr-un vas, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider pentru o ora doua. Intre timp se face aluatul.

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu zaharul si sarea.

Se incalzeste putin lapte cu zahar in care se dizolva drojdia. Se lasa putin la crescut in loc cald dupa care se amesteca cu faina. Se adauga oul batut cu smantana

Pachetele cu prune


Portii

12

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Pt. aluat:

  • 500g faina

  • 20g drojdie proaspata

  • 2 lg zahar

  • 50g unt

  • un varf cutit sare

  • 2 lg smantana

  • 1 ou

  • lapte cat cuprinde

  • Pt. umplutura:

  • 12 prune

  • 5 lg zahar

  • 1 lgt. scortisoara

  • 12 lgt nuca macinata

  • Pt. uns:

  • 1 galbenus de ou

  • 1 lg lapte

  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

  • Se spala prunele si se curata de samburi. Se pun intr-un vas, se amesteca cu zaharul si se lasa la frigider pentru o ora doua. Intre timp se face aluatul.

    Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu zaharul si sarea.

    Se incalzeste putin lapte cu zahar in care se dizolva drojdia. Se lasa putin la crescut in loc cald dupa care se amesteca cu faina. Se adauga oul batut cu smantana, untul topit si racit si laptele caldut cat cuprinde ca sa iasa un aluat elastic, omogen si care nu se lipeste de degete dupa ce se framanta. Se pune intr-un loc cald si ferit de curenti de aer sa dospeasca.

    Se unge masa de lucru cu putin ulei si se intinde aluatul cu mana. Se taie patratele egale (aprox 10*10cm) si se aseaza cate doua jumatati de prune dupa ce acestea au fost amestecate cu scortisoara. La final se presara cate o lgt de nuca macinata.

    Se impacheteaza in forma de plic si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa 15 minute sa dospeasca dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul vanilat.

    Se dau la cuptor la foc potrivit pentru cca 30 minute, pana se rumenesc frumos. 

    Pofta sa aveti!!!

Share