Aperitive / Garnituri

Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)

Păi în foi de ceapă, normal, dar cu variaţiuni, că românul nu e numai poet, ci şi pictor!

Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală bine cu apa călduţă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine.

Se pun cojile de ceapă(albă, roşie sau amestecate) şi apa într-o cratiţă mai mare, până la jumătate, ca să aveţi loc şi de ouă.Se adaugă ouă şi se acoperă bine.Se fierb la foc mic să nu crape. De când încep să fiarbă se lasă

Ouă în fel şi chip(rimelate naturel!)


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • ouă

  • apă

  • foi de ceapă

  • frunze verzi cu modele interesante

  • fire de iarbă

  • ciorapi de nylon

Mod de preparare

  • Ouăle se scot din timp din frigider şi se spală bine cu apa călduţă şi detergent de vase, apoi se clătesc bine.

    Se pun cojile de ceapă(albă, roşie sau amestecate) şi apa într-o cratiţă mai mare, până la jumătate, ca să aveţi loc şi de ouă.Se adaugă ouă şi se acoperă bine.Se fierb la foc mic să nu crape. De când încep să fiarbă se lasă cam 10 minute(depinde cât de tari le vreţi şi cât sunt de mari ouăle).

    Se scot cu spumiera, se pun pe hârtie absorbantă şi se ung cu slănină, calde.

    Pentru cine le vrea cu modele,  se pun frunze cu forme interesante şi se leagă în ciorap, apoi se fierb în foi  de ceapă. Se pot tăia fire de iarbă şi  se pun la nimereală, apoi în ciorap.

    Altă variantă: pe ouăle ude lipiţi foi de ceapă roşii şi galbene, le puneţi în ciorap, fierbeţi ouăle aşa, apoi le vopsiţi cu diferite culori, după indicaţiile de pe pachet.

    În foi de ceapa se pot face mai multe ture, se vopsesc bine.

    Sărbători fericite!

Share