Aperitive / Garnituri

Oua cu legume la tigaie

Spalam ceapa si o taiem rondele.Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi.Incingem uleiul intr-o tigaie.Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute.Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor.Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam pe foc pana scade tot lichidul.Dupa ce a scazut lichidul, dam focul la mic, formam doua gauri i

Oua cu legume la tigaie

Ingrediente

  • partea alba de la o ceapa verde1/2 ardei galben1/2 ardei rosu250 gr rosii decojite2 ouasarepiper1 varf de cutit busuioc uscatpatrunjel verde3 linguri ulei

Mod de preparare

  • Spalam ceapa si o taiem rondele.Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi.Incingem uleiul intr-o tigaie.Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute.Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor.Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam pe foc pana scade tot lichidul.Dupa ce a scazut lichidul, dam focul la mic, formam doua gauri in legume cu o lingura, punem ouale, presaram sare pe ele.Acoperim cu un capac, lasam sa se faca la foc potrivit.Cand ouale au prins o pelicula alba deasupra, inseamna ca sunt gata.Tragem tigaia de pe foc, presaram patrunjel verde tocat deasupra si servim!Sa aveti pofta!

Share