Diverse

Oua coapte cu ierburi, macaroane si sunca – By Staub

O budinca de macaroane reinterpretata, plina de gust si culoare care delecteaza papilele gustative. Amestecul de ierburi aromatice si felul in care o gatesti iti va asigura aprecierea oricarui fan al pastelor.

Fierbe macaroanele al dente in apa sarata. Scurge-le si lasa-le deoparte.. Intre timp, preincalzeste cuptorul la 200°C. Taie feliile de bacon in bucati, asaza-le pe o foaie de copt tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10 minute pana cand devin maro-aurii si crocante.. Sparge cu grija ouale si strecoara galbenusurile intr-un vas mic.. Marunteste patrun

Oua coapte cu ierburi, macaroane si sunca – By Staub


Portii

4

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 50 gr paste macaroane

  • 75 gr bacon

  • 4 buc ou

  • 0.5 legatura patrunjel

  • 1 legatura frunze de arpagic

  • 50 gr unt

Mod de preparare

  • Fierbe macaroanele al dente in apa sarata. Scurge-le si lasa-le deoparte.
  • Intre timp, preincalzeste cuptorul la 200°C. Taie feliile de bacon in bucati, asaza-le pe o foaie de copt tapetata cu hartie de copt si coace-le in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10 minute pana cand devin maro-aurii si crocante.
  • Sparge cu grija ouale si strecoara galbenusurile intr-un vas mic.
  • Marunteste patrunjelul si arpagicul si bate-le impreuna cu albusurile.
  • Unge cu generozitate patru tigai mici cu unt. Adauga cate un sfert din macaroanele gatite la fiecare tigaie si caleste-le usor pe aragaz la foc mediu.
  • Toarna amestecul de oua si ierburi pe macaroane in fiecare tigaie si lasa-le sa se inchege. Apoi toarna cu grija cate un galbenus in mijlocul fiecarei tigai si prajeste inca 5 minute.
  • Condimenteaza cu sare si cu piper. Presara bucatile de bacon deasupra si serveste.

Share