Aperitive / Garnituri

Ouă boiereşti

Învaţă să prepari ouă boiereşti, ca la curţile celor mai mari domnitori, pentru un festin regal.

1. Se lasă aluatul să se topească la temperatura camerei. În forme de tartă se pun patru bucăţi de hârtie de copt, să depăşească marginile.. 2. În fiecare formă se pune o bucată de aluat de foietaj şi se unge cu unt topit.. 3. Se pune câte un ou crud în fiecare formă, peste aluat şi se dau la cuptorul gata încins.. 4. Se lasă 10-15 minute şi se aduc la masă presărate cu un

Ouă boiereşti


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 4 bucati aluat foietaj congelat

  • 4 bucati oua

  • 50 g unt topit

  • 1 lingurita marar uscat

  • 1 praf sare

Mod de preparare

  • 1. Se lasă aluatul să se topească la temperatura camerei. În forme de tartă se pun patru bucăţi de hârtie de copt, să depăşească marginile.
  • 2. În fiecare formă se pune o bucată de aluat de foietaj şi se unge cu unt topit.
  • 3. Se pune câte un ou crud în fiecare formă, peste aluat şi se dau la cuptorul gata încins.
  • 4. Se lasă 10-15 minute şi se aduc la masă presărate cu un praf de sare şi mărar.

Share