Romaneasca

Orez sarbesc cu carne de cocos

reteta delicioasa pentru un pranz sanatos!

Carnea (eu am folosit doar copane si piept) se fierbe bine inainte in apa cu sare in care am adaugat si 2-3 morcovi intregi si o foaie de dafin si un praf de sare. Dupa ce fierbe, se strecoara si oprim supa separat de carne. Se curata si spala zarzavatul apoi ceapa se taie marunt,ardeiul se feliaza fin,morcovii si telina se taie cubulete fine iar ciupercile se feliaza si ele.. Se calesc legumele i

Orez sarbesc cu carne de cocos


Portii

5

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 1 kg carne de cocos

  • 200 gr orez

  • 1.5 l supa de pui

  • 3 buc ardei gras rosu

  • 1 buc ceapa

  • 3 buc morcov

  • 50 gr telina radacina

  • 400 gr ciuperci Champignon

  • 5 crengute de patrunjel proaspat

  • 5 gr sare

  • praf de piper

  • 50 ml ulei

  • 2 frunze dafin

Mod de preparare

  • Carnea (eu am folosit doar copane si piept) se fierbe bine inainte in apa cu sare in care am adaugat si 2-3 morcovi intregi si o foaie de dafin si un praf de sare. Dupa ce fierbe, se strecoara si oprim supa separat de carne. Se curata si spala zarzavatul apoi ceapa se taie marunt,ardeiul se feliaza fin,morcovii si telina se taie cubulete fine iar ciupercile se feliaza si ele.
  • Se calesc legumele in ulei, la inceput amestecand usor cu o lingura de lemn apoi le inabusim un pic, acoperindu-le cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam si ciupercile, le inabusim un pic si pe ele impreuna cu legumele dupa care adaugam orezul, amestecand continuu timp de 5 minute. Dupa ce calim un pic si orezul incepem sa adaugam cate un pic de supa (oprind cca 200 ml separat) si lasam sa clocoteasca la foc mic, amestecand din cand in cand.
  • Se toarna orezul cu legumele intr-o tavita mai inalta,se aseaza carnea fiarta de cocos,se toarna si supa oprita si se da la cuptor cca 20-30 minute,pana scade toate supa.Se presara verdeata tocata deasupra. Pofta buna!

Share