Carne si fripturi

Orez prajit cu pui si sos de stridii

Se amesteca pieptul de pui cu ghimbirul pudra si o lingura de sos de soia si se lasa deoparte 10 minute.Se pune wokul pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pun bucatile de pui in wok si se prajesc. Se scot deoparte intr-o farfurie. In acelasi wok,se adauga ceapa verde,se caleste putin si se adauga usturoiul.Se adauga orezul care a fost preparat cu o zi inainte,astfel nu va mai fi lipicios si va fi mai usor de prajit. Se amesteca bine,se adauga bucatile de pui, cealalta lingura de sos de soia si sosul de stridii.Se adauga si uleiul de susan si se serveste cald.

Daca va ramane orez de la mancarea chinezeasca, il puteti folosi a doua zi la orez prajit.

Orez prajit cu pui si sos de stridii

Ingrediente

  • 250 gr piept de pui,taiat in cubulete de 1 cm 2 bucati de ceapa verde,taiata bucati 2 catei de usturoi,taiati marunt 1/4 lingurita ghimbir pudra 2 linguri de sos de soia 1 lingura de sos de stridii 3 cani de orez alb simplu gatit la aburi,preparat in ziua anterioara 2 linguri de ulei 1/2 lingurita de ulei de susan

Mod de preparare

  • Daca va ramane orez de la mancarea chinezeasca, il puteti folosi a doua zi la orez prajit.

Share