Aperitive / Garnituri

Orez integral cu ciuperci si aripioare de pui picante

Gustossss si rapid.

pofta buna ^^ !

Preparare aripioare picante:

Se ia painea uscata si se piseaza cat sa ramana granule mari.

Se adauga in pesmet boia de ardei iute cu piper si sare si curry.

Se iau aripioarele si se dau prin ou. Si apoi se trec prin pesmet.

Se aseaza aripioarele in tigaie de cuptor pe hartie cerata.

Preparare sos :

Se adauga intr-

Orez integral cu ciuperci si aripioare de pui picante


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • aripioare de pui;

  • paine toast prajita;

  • boia de ardei iute;

  • sare;

  • curry;

  • piper;

  • 3 linguri de usturoi granulat;

  • maioneza;

  • iaurt;

  • orez Uncle Ben's;

  • ciuperci proaspete;

  • unt;

  • ardei kapia rosu;

  • ketchup picant de la Olimpia.

Mod de preparare

  • Preparare aripioare picante:

    Se ia painea uscata si se piseaza cat sa ramana granule mari.

    Se adauga in pesmet boia de ardei iute cu piper si sare si curry.

    Se iau aripioarele si se dau prin ou. Si apoi se trec prin pesmet.

    Se aseaza aripioarele in tigaie de cuptor pe hartie cerata.

    Preparare sos :

    Se adauga intr-un recipient usturoi granulat,cimbru ,maioneza  5 linguri si iaurt 50 grame, se amesteca bine pana se omogenizeaza.

    Preparare orez integral:

    Se pune la fiert 10 minute orezul, apa trebuie sa fie clocotita.

    In acest timp incingem tigaia si punem unt in ea,adaugam usturoi si apoi calim ceapa in unt,pana devine usor cristalina ,adaugam ciupercile si le calim in unt pana se rumenesc ciupercile si ceapa.

    Le inabusim 2 minute punanad un capac peste ele dar nu complet, ca sa nu faca condens.Inchidem focul si ridicam capacul,punem continutul de ciuperci intr-un bol mare , peste care punem orezul si amestecam bine.Adaugam sare si ketchup picant, amestecam bine inca o data si e gata.

     

     

Share