Pui

Orez cu piept de pui

 Cand doresc o masa  simpla dar hranitoare si gustoasa cu orez ,il prepar in acest fel . Difera doar carnea folosita . De obicei il prepar cu carne de vitel . De data aceasta am avut la dispozitie piept de pui .Imi place acest pilaf cu bobul mare ,pufos in interior si copt in exterior  In prima parte prepar o supa limpede clasica . Imi ramane si zeama in care voi aduga taitei sau galuste . Astfel impusc doi iepuri dintr-un foc . Voi avea si supa si felul doi .

  1. Curatati legumele si le spalati.
  2. Spalati carnea .
  3. Pentru inceput preparati o supa de carne clasica .
  4. Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul , morcovii , telina , piperul boabe , foile de dafin si putina sare .
  5. Folosind oala sub presiune veti obtine rapid  o zeama frumoasa si limpede .
  6. <

    Orez cu piept de pui


    Portii

    4

    portii


    Timp preparare

    16

    minute


    Timp gatire

    16

    minute

    Ingrediente

    • 1 kg piept pui

    • 4 morcovi

    • 3 cepe

    • 3 catei usturoi

    • 2 foi dafin

    • 1 felie mare telina radacina

    • 1 lingurita piper boabe

    • 100 ml ulei

    • 400 gr orez

    • 1 legatura patrunjel verde

    • sare

    • piper proaspat macinat .

    Mod de preparare

      1. Curatati legumele si le spalati.
      2. Spalati carnea .
      3. Pentru inceput preparati o supa de carne clasica .
      4. Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul , morcovii , telina , piperul boabe , foile de dafin si putina sare .
      5. Folosind oala sub presiune veti obtine rapid  o zeama frumoasa si limpede .
      6. Fierbeti 30 minute respectand instructiunile de folosire .
      7. Se strecoara de zeama legumele si carnea.
      8. Intr-un vas cu peretii groside fonta am pus la calit in ulei celelalte doua cepe tocate .
      9. Cand ceapa a devenit sticloasa am pus la prajit orezul .
      10. Prajiti si amestecati pana acesta devine sticlos .
      11. Prin aceasta operatiune amidonul din orez se ,, sigileaza” si veti obtine un pilaf cu bobul de orez nefainos .
      12. Adugati zeama din supa incat sa depaseasca nivelul orezului cu doua degete .
      13. Taiati cuburi morcovii , telina si pieptul de pui .Se aduga la orez .
      14. Se da vasul la cuptor 15 miinute  cu capacul pus .
      15. Scoateti orezul din cuptor .
      16. Gustati si daca este nevoie sarati si mai adugati putina zeama .
      17. Daca doriti ca orezul sa fie mai sec dati la cuptor sa se mai coaca putin .
      18. Adugati patrunjelul tocat .
      19. Amestecati usor prin rasfirare  cu ajutorul unei furculite .
      20. Serviti orezul cu mult patrunjel verde , piper proaspat macinat , insotit de salata preferata .

    Share