Pui

Orez cu legume si piept de pui

Chiar daca a inceput postul, eu recunosc, nu pot sa tin. Am zile cand nu mananc nimic, doar ca nu-mi este impus, daca imi spui ”trebuie sa”, fac exact invers….Si pana la urma, nu cred ca daca tii post de la mancare, si pe gura si in gand scoti tot felul de ineptii, esti ”purificat”….

Mai intai, spalam orezul, punem vasul pe foc si adaugam 40 ml ulei, lasam sa se incinga nitel si punem orezul, apoi adaugam apa, cca. de 3-4 ori mai mult decat orez adaugat. Lasam sa fiarba la foc domol.

Taiem ceapa verde si impreuna cu amestecul de legume, le calim pana se inmoaie. In orez, adaugam si un cub de Maggi gust de gaina. Cand este aproape fiert orezul, adaugam legumele calit

Orez cu legume si piept de pui


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 300 g orez cu bobul lung

  • 400 g piept pui

  • 200 g legume (morcov, telina, pastarnac, mazare, fasole verde…)

  • 1 legatura ceapa verde

  • patrunjel

  • sare

  • piper

  • boia iute

  • 1 cub de Maggi Bouillon

  • 40 ml ulei pt. orez

  • 100 ml ulei pentru prajit pieptul

  • 40 ml ulei pt. calit legumele

Mod de preparare

  • Mai intai, spalam orezul, punem vasul pe foc si adaugam 40 ml ulei, lasam sa se incinga nitel si punem orezul, apoi adaugam apa, cca. de 3-4 ori mai mult decat orez adaugat. Lasam sa fiarba la foc domol.

    Taiem ceapa verde si impreuna cu amestecul de legume, le calim pana se inmoaie. In orez, adaugam si un cub de Maggi gust de gaina. Cand este aproape fiert orezul, adaugam legumele calite si dam la cuptor cca. 20-30 minute, la foc mediu.

    Pieptul de pui il taiem in fasii potrivit de lungi si subtiri, pe care le saram, piperam si le lasam cca 10-20 minute sa intre condimentele in pieptul de pui. Cand este gata orezul, prajim si pieptul de pui. La final, adaugam patrunjel tocat, dupa preferinta fiecaruia, ai mei baieti nu vor ”frunze”..asa ca doar la decor il folosesc…

Share