Deserturi

Orez cu lapte

Obisnuiesc sa pregatesc orez cu lapte destul de des. Este gustos, dar si satios, daca simti nevoia sa mananci ceva mai pe seara. Este bun si rece, asa ca se poate lua la pachet a doua zi, la serviciu. De data aceasta, am vrut sa transform acest desert simplu in ceva deosebit, si, ca sa le rasfat si pe mama, si pe sora mea, carora le plac tot felul de mirodenii, le-am decorat orezul cu dulceata de trandafiri, stafide, coaja de citrice si fistic.

Se pune laptele la fiert, cu sarea, la foc potrivit. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul spalat bine in apa rece si se da focul mic. Se amesteca mai des, ca sa nu se lipeasca si sa nu dea pe foc, pentru ca are tendinta sa se umfle.. Cand incepe sa se ingroase (sa se inchege, sa se lege) e timpul sa se adauge zaharul, zaharul vanilat Bourbon si apoi se mai lasa la fiert cam 5 minute.. Dupa ce s

Orez cu lapte


Portii

8

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 3 l lapte

  • 500 gr orez

  • 6 linguri zahar

  • 0.5 lingurita sare

  • 1 lingurita zahar bourbon

  • dupa gust coaja rasa de lamaie

  • dupa gust coaja rasa de portocala

  • dupa gust fistic

  • dupa gust stafide

  • dupa gust dulceata de trandafiri

Mod de preparare

  • Se pune laptele la fiert, cu sarea, la foc potrivit. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul spalat bine in apa rece si se da focul mic. Se amesteca mai des, ca sa nu se lipeasca si sa nu dea pe foc, pentru ca are tendinta sa se umfle.
  • Cand incepe sa se ingroase (sa se inchege, sa se lege) e timpul sa se adauge zaharul, zaharul vanilat Bourbon si apoi se mai lasa la fiert cam 5 minute.
  • Dupa ce se da pe foc, se toarna in castroane, se decoreaza cu stafide, coaja de citrice, fistic maruntit si dulceata de trandafiri, care ii vor da o aroma deosebita.

Share