Deserturi

Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine

Se pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul, la final se adauga zaharul tos si un plic de zahar vanilinat si se mai lasa sa de-a un clocot. Se pune in forme diferite, se presara zahar vanilinat, scortisoara si sirop de visine.

La cererea copiilor am facut o portie de orez cu lapte. Cred ca sunt vreo 10 ani de cand nu am mai facut acest dulce simplu, satios si gustos.

Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine

Ingrediente

  • lapte gras 1000 ml., orez 300 g., zahar vanilinat 2 plicuri, zahar tos 100 g., sare iodata 1 praf, scortisoara 1 g., sirop de visine dupa gust

Mod de preparare

  • La cererea copiilor am facut o portie de orez cu lapte. Cred ca sunt vreo 10 ani de cand nu am mai facut acest dulce simplu, satios si gustos.

Share