Carne si fripturi

Orez cu dovlecei si pui de curte

Mai intai, punem carnea de pui la fiert, cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga). Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa devine translucida.Adaugam orezul si mai lasam la calit inca 10 minute, amestecand din cand in cand.Adagam peste orez si carnea fiarta si supa de la aceasta astfel incat sa acopere orezul. Adaugam si dovleceii taiati rondele. Transferam totul intr-o tava, adaugam sare, piper, ghimbir macinat si dam la cuptor pentru 30 de minute.Din cand in cand, scoatem tava si amestecam in orez, mai adaugam si supa ca sigur va mai fi nevoie.La final, presaram verdeata tocata marunt.Pofta buna!

Orezul trebuie sa fie acoperit de supa si sa pastrati supa pentru a adauga din cand in cand. Daca nu va mai ramane supa, adaugati apa.

O mancare gustoasa, o combinatie de dovlecel cu orez foarte buna. M-am inspirat de la Mihaela putin 🙂

Orez cu dovlecei si pui de curte

Ingrediente

  • carne de pui 4 cepe 200 g orez 2 dovlecei 2 morcovi 100 ml ulei sare piper ghimbir macinat marar patrunjel

Mod de preparare

  • O mancare gustoasa, o combinatie de dovlecel cu orez foarte buna. M-am inspirat de la Mihaela putin 🙂

Share