Mancaruri de post

Onion Bhaji – chiftelute indiene cu ceapa

O alta reteta plina de savoare, de post! Cine zice ca postul e greu de tinut?

Taiati cepele feliute subtiri, puneti-le intrun bol si adaugati celelate ingrediente. Daca compozitia e prea uscata, mai adaugati un pic de apa.

Apoi bagati compozitia la frigider pentru jumatate de ora, cat sa se imprieteneasca aromele unele cu altele.

Prajiti-le in ulei incins, in transe mici. Eu le asez pe hartie absorbanta dupa ce le scot din tigaie (ma face sa cred ca sunt

Onion Bhaji – chiftelute indiene cu ceapa


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 3 cepe grasane,

  • 1 ardei iute tocat,

  • 1 lingurita de Garam Masala,

  • 1/2 lingurita de chimen 

  • 1/2 lingurita de coriandru, zdrobite in mojar ( sau gata pisate, daca aveti)

  • 1lingurita de tumeric,

  •  1 lingura de zeama de lamaie,

  • 100g faina,

  • 3 linguri apa rece.

Mod de preparare

  • Taiati cepele feliute subtiri, puneti-le intrun bol si adaugati celelate ingrediente. Daca compozitia e prea uscata, mai adaugati un pic de apa.

    Apoi bagati compozitia la frigider pentru jumatate de ora, cat sa se imprieteneasca aromele unele cu altele.

    Prajiti-le in ulei incins, in transe mici. Eu le asez pe hartie absorbanta dupa ce le scot din tigaie (ma face sa cred ca sunt un pic mai light asa… desi am impresia ca ma insel singura :p)

Share