Aperitive / Garnituri

Omleta irlandeza

Cartofii se fierb in apa rece cu putina sare. Se fierb cu tot cu coaja, deci trebuiesc spalati bine. Se fierb pentru 20 minute dupa care se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se zdrobesc. Amestecam cartofii cu galbenusurile, ceapa verde tocata marunt, branza Cheddar rasa. Condimentam cu sare si piper.Intr-un castron separat, batem bine albusurile spuma, dupa care se adauga la amestecul de

Omleta irlandeza

Ingrediente

  • 6 oua, 2 cartofi potriviti, o legatura ceapa verde, o cana si jumatate branza Cheddar, o lingurita sare, 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat, o lingura unt.

Mod de preparare

  • Cartofii se fierb in apa rece cu putina sare. Se fierb cu tot cu coaja, deci trebuiesc spalati bine. Se fierb pentru 20 minute dupa care se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se zdrobesc. Amestecam cartofii cu galbenusurile, ceapa verde tocata marunt, branza Cheddar rasa. Condimentam cu sare si piper.Intr-un castron separat, batem bine albusurile spuma, dupa care se adauga la amestecul de cartofi si se amesteca usor cu o spatula.Topim untul intr-o tigaie care poate fi data si la cuptor. Adaugam omleta si lasam la foc mic pe aragaz pentru 3-4 minute. Apoi se da la cuptor (incalzit in prealabil la 200 grade C) pentru 20-25 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.Se serveste imediat. Pofta buna!

Share