Diverse

Omleta cu somon afumat, crema de branza si ierburi aromatice

Se spune ca e bine sa mananci la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor, daca iti doresti sa fii sanatos si plin de energie pe termen lung. Pentru o pofta de mancare regeasca dimineata, iti propunem o reteta simpla si rapida, dar mai ales foarte gustoasa si satioasa. Dintr-o simpla omleta la care adaugi niste ingrediente cheie, pui un inceput bun zilei, transformandu-ti micul dejun intr-un deliciu newyorkez.

Amestecati intr-un castron, pana la omogenizare, ouale cu piperul si cu smantana.. Intr-o tigaie, preferabil antiadeziva, topiti integral untul la foc mediu si incercati sa tapetati intreaga suprafata cu acesta.. Adaugati in tigaie amestecul omogen pregatit (ouale cu piper si smantana) si lasati-l aproximativ 20 de secunde, pana cand incepe sa se coaca. Cu ajutorul unei spatule antiadezive si rezi

Omleta cu somon afumat, crema de branza si ierburi aromatice


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 12 buc ou

  • 2 linguri smantana

  • 7 gr piper

  • 30 gr unt

  • 150 gr peste somon afumat

  • 100 gr crema de branza

  • 20 gr arpagic proaspat tocat

  • 20 gr marar proaspat tocat

Mod de preparare

  • Amestecati intr-un castron, pana la omogenizare, ouale cu piperul si cu smantana.
  • Intr-o tigaie, preferabil antiadeziva, topiti integral untul la foc mediu si incercati sa tapetati intreaga suprafata cu acesta.
  • Adaugati in tigaie amestecul omogen pregatit (ouale cu piper si smantana) si lasati-l aproximativ 20 de secunde, pana cand incepe sa se coaca. Cu ajutorul unei spatule antiadezive si rezistenta la caldura, amestecati si rasuciti pe toate partile amestecul, pentru o coacere uniforma.
  • Continuati aceasta operatiune pana cand ouale devin bucatele aproape solide, dar inca moi, si apoi adaugati peste ele somonul si crema de branza (sau branza topita). Amestecati bine, pana cand se intrepatrund toate elementele.
  • Cand considerati ca s-au amestecat foarte bine, luati tigaia de pe foc si lasati-o aproximativ 1 minut sa se raceasca, permitand imbinarea gusturilor.
  • Intr-un vas separat, combinati mararul cu arpagicul, iar amestecul rezultat presarati-l deasupra continutului tigaii.

Share