Aperitive / Garnituri

Omleta cu jumari, ceapa rosie si paine toast

Batem ouale, intr-un bol, cu putina sare.Adaugam o lingurita de mustar si una de lapte si omogenizam.Tocam ceapa solzisori.Taiem felia de paine in patru parti.Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si asezam in ea ceapa, jumarile si painea.Punem tigaia pe foc mediu si o lasam cateva secunde sa se incinga uleiul.Nu trebuie sa se caleasca ceapa!Adaugam ouale batute peste ingredientele

Omleta cu jumari, ceapa rosie si paine toast

Ingrediente

  • 2 oua 4-5 jumari 1 ceapa rosie, micuta 1 varf de lingurita cu sare 1 lingurita mustar 1 lingurita lapte 1 felie paine toast cu secara 2-3 picaturi de ulei de masline

Mod de preparare

  • Batem ouale, intr-un bol, cu putina sare.Adaugam o lingurita de mustar si una de lapte si omogenizam.Tocam ceapa solzisori.Taiem felia de paine in patru parti.Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline si asezam in ea ceapa, jumarile si painea.Punem tigaia pe foc mediu si o lasam cateva secunde sa se incinga uleiul.Nu trebuie sa se caleasca ceapa!Adaugam ouale batute peste ingredientele din tigaie.Lasam 1 minut sa se prajeasca omleta pe o parte, apoi o intoarcem usor cu o spatula de lemn, pe partea cealalta si mai lasam aproape un minut pe foc, dupa care o rasturnam pe platou.Servim alaturi de rosii cherry, apoi bem o cana de iaurt(optional).

Share