Romaneasca

Omleta cu dovlecei

O reteta simpla pentru micul dejun.

Curatam usturoiul si o ceapa, le tocam marunt si le punem la calit in 50 ml de ulei.. Dovlecelul se taie feliute subtiri si mici si se pune la calit peste ceapa. Se adauga 100 ml de apa, ca sa ajutam dovlecelul sa se inmoaie.. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa se gateasca dovlecelul.. Separat batem 4 oua, adaugam 100 gr de cascaval ras, o ceapa verde tocat marunt si jumatate de legatura

Omleta cu dovlecei


Portii

2

portii


Timp preparare

10

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 1 buc dovlecel

  • 3 catei usturoi

  • 50 ml ulei

  • 1 buc ceapa

  • 4 buc ou

  • 100 gr cascaval

  • 1 buc ceapa verde

  • 0.5 legatura marar

  • 1 dupa gust sare

  • 1 dupa gust piper

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Curatam usturoiul si o ceapa, le tocam marunt si le punem la calit in 50 ml de ulei.
  • Dovlecelul se taie feliute subtiri si mici si se pune la calit peste ceapa. Se adauga 100 ml de apa, ca sa ajutam dovlecelul sa se inmoaie.
  • Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa se gateasca dovlecelul.
  • Separat batem 4 oua, adaugam 100 gr de cascaval ras, o ceapa verde tocat marunt si jumatate de legatura de marar, tocat cat mai marunt.
  • Amestecam si adaugam peste dovlecel. Amestecam, sa se gateasca si ouale.

Share