Dulciuri

O noapte la Venetia

Multumesc Merisor pentru retete

Blatul de cocos-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina.

Amestecam cu o spatula si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,

Dam la rece pana ce pregatim blatul de cacao

Blatul de cacao-mixam albusurile impreuna cu un praf

O noapte la Venetia


Portii

15

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Blat de cocos

  • 6 albusuri

  • 6 linguri zahar

  • 100 g nuca de cocos

  • 4 linguri faina

  • Blat de cacao

  • 4 oua

  • 4 linguri zahar

  • 4 linguri ulei

  • 4 linguri faina

  • 2 linguri cacao

  • 1/2 praf de copt

  • Crema

  • 6 galbenusuri

  • 150 g zahar

  • 6 linguri lapte

  • 200 g unt

  • zeama de la 1/2 lamaie

  • Glazura

  • 200 g ciocolata amaruie

  • 150 ml frisca

Mod de preparare

  • Blatul de cocos-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina.

    Amestecam cu o spatula si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,

    Dam la rece pana ce pregatim blatul de cacao

    Blatul de cacao-mixam albusurile impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,adaugam treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare.

    Adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu cu o paleta.Adaugam faina amestecata cu cacao,praful de copt si amestecam cu o paleta.

    Turnam compozitia peste blatul de cocos si dam la cuptorul incalzit cca 35 min sau pana cand va trece testul.

    Lasam sa se raceasca foarte bine.

    Crema-intr-un bol frecam galbenusurile cu zaharul pana ce devien spuma,adaugam laptele ,amestecam si punem vasul pe baie de abur,amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

    Lasam crema sa se raceasca foarte bine,timp in care vom freca untul cu zaharul vanilat dupa care il vom incorpora in crema de vanilie treptat adaugand si zeama de lamaie.

    Intindem crema peste blaturi si dam la rece 30 min,

    Pentru glazura rupem ciocoalta in bucatele,o punem intr-un vas impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata,

    Lasam putin sa se raceasca(cca 1-2 min)dupa care o vom intinde peste crema,dam din nou la rece cateva ore dupa care putem portiona prajitura

Share