Deserturi

Negresa pufoasa

O prajitura gustoasa si foarte rapida.

Intr-un castron, batem ouale intregi, impreuna zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam 150 ml de ulei in fir subtire, ca la maioneza, si alternativ laptele (in care am dizolvat 2 linguri de cacao) si faina cernuta. La final, incorporam praful de copt si gemul de capsuni.. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia si o coacem la 180°C, timp de 45-50 de mi

Negresa pufoasa


Portii

25

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 5 buc ou

  • 1 cana zahar

  • 16 gr zahar vanilat

  • 250 ml lapte

  • 3 cani faina

  • 10 gr praf de copt

  • 4 linguri cacao

  • 200 ml ulei

  • 3 linguri gem de capsuni

  • 6 linguri zahar pudra

  • 4 linguri apa

  • dupa gust bomboane decorative

Mod de preparare

  • Intr-un castron, batem ouale intregi, impreuna zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam 150 ml de ulei in fir subtire, ca la maioneza, si alternativ laptele (in care am dizolvat 2 linguri de cacao) si faina cernuta. La final, incorporam praful de copt si gemul de capsuni.
  • Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia si o coacem la 180°C, timp de 45-50 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit. Glazura se pune peste prajitura racita complet.
  • Glazura la rece se face prin amestecarea zaharului pudra cu 2 linguri de cacao si 50 ml de ulei, iar la final adaugam apa fierbinte. Decoram cu bombonele colorate.

Share