Deserturi

Negresa insiropata

Pregatim forma pe care o ungem cu unt si o imbracam cu hartie de copt.Amestecam ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.Batem ouale cu zaharul si turnam jumate din lapte, jumate de ulei, mai amestecam bine si punem restul de lapte si de ulei. Punem esenta de vanilie . Adaugam faina cuc acaoa peste ingredientele umede si amestecam usor pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava (eu am folosit o forma rotunda de tort dar puteti folosi o tava 26/25 cm)Dam la cuptorul incins pt aprox. 35 minute la 180 grade. Facem testul scobitorii.Cand s-a mai racit putin o insiropam cu sosul pregatit in prealabil : 400 ml lapte, 175 gr zahar, 50 ml cafea tare; 20 gr unt-, 2 ling cacao se fierb cca 10-15 min pana se ingroasa putin si lasma sa se raceasca putin. Punem cu o lingura peste prajitura si lasam sa absoarba tot siropul. servim pudrata cu zahar sau facem o grazura de ciocolata alba sau neagra, dupa preferinta.

Am preluat reteta asta de la Anca_m si mi-a placut mult. Nu e o prajitiura foarte dulce si e usor de facut.

Negresa insiropata

Ingrediente

  • 4 oua 300 ml lapte 300 gr zahar 200 ml ulei 4 linguri cu varf de cacao 375 gr faina 1 lta praf de copt vanilie Sirop: 400 ml lapte, 175 gr zahar; 2 linguri cacao, 50 ml cafea tare; 20 gr unt

Mod de preparare

  • Am preluat reteta asta de la Anca_m si mi-a placut mult. Nu e o prajitiura foarte dulce si e usor de facut.

Share