Retete de prajituri

Negresa de post cu glazura

Un deserit pe gustul or carui copil

Pentru aluat se cerne faina intru-n vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerala, adaugi zaharul, uleiul, gemul de prune si cacaua. Amesteci bine toate ingredienetele si pui aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute.

Glazura:

Se amesteca zaharul cu cacaua cu zaharul  pe baie de aburi ,adaugi uleiul

Negresa de post cu glazura


Portii

5

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 600 g faina

  • 250 ml apa minerala

  • 250 de zahar

  • 4 linguri cu gem (eu am foslit gem de prune )

  • 100 ml ulei

  • 2 linguri de cacao

  • 1 plic de praf de copt

  • Glazura

  • 6 linguri de apa clocotita

  • 3 linguri de caco

  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

  • Pentru aluat se cerne faina intru-n vas, amesteci cu praful de copt, torni apa minerala, adaugi zaharul, uleiul, gemul de prune si cacaua. Amesteci bine toate ingredienetele si pui aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute.

    Glazura:

    Se amesteca zaharul cu cacaua cu zaharul  pe baie de aburi ,adaugi uleiul apoi torni apa fierbinte si amesteci continu .O pregatin cand e prjitura rece.

Share