Deserturi

Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate

Pregatirea blatului:Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam treptat uleiul si continuam sa mixam pana devine ca o crema.Punem gemul,omogenizam,apoi adaugam laptele si faina amestecata cu cacao si praful de copt,iar dupa ce am amestecat bine adaugam la sfarsit nucile prajite.Punem compozitia intr-o tava(20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 timp de 25-30 de minute(valabil testul cu scobitoarea).Cand este gata scoatem blatul din tava si il lasam la racit.Intre timp caramelizam nucile prajite.Punem zaharul la caramelizat intr-o craticiara,iar cand devine lichid adaugam nucile si le amestecam cu caramelul,dupa care le punem pe o bucata de hartie de copt sa se raceasca.Cand sunt reci le pisam grosolan cu sucitorul.Cand blatul nostru este rece pregatim si glazura:Topim pe foc mic ciocolata rupta bucatele cu laptele,apoi o lasam sa se racoreasca putin.trebuie sa aiba consistenta smantanii,deci daca este nevoie mai adaugam putin lapte.Cand glazura s-a racorit putin o intindem peste blat si deasupra presaram nucile caramelizate,apoi o dam la rece 1 ora.Servim aceasta minunatie cu mare pofta(la cafea).

Pentru aceasta reteta sursa mea de inspiratie a fost Miha (Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate)…cu mici modificari si un rezultat delicios ;).

Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate

Ingrediente

  • Pentru blat: 2 oua 150 gr zahar 100 ml ulei 200 ml lapte 250 gr faina 3 linguri gem de gutui 1 praf de copt 1 praf de sare 50 gr nuci prajite si taiate grosolan Pentru glazura: 150 gr ciocolata neagra 50 ml lapte circa Pentru nuci caramelizate: 100 gr nuci prajite 4-5 linguri de zahar

Mod de preparare

  • Pentru aceasta reteta sursa mea de inspiratie a fost Miha (Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate)…cu mici modificari si un rezultat delicios ;).

Share