Deserturi

Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs.Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina. Adaugam ciocolata topita si cacaoa si amestecam. Turnam lichiorul, amestecam si presaram afinele spalate si scurse. Turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava dreptunghiulara), unsa cu unt si prevazuta cu hartie de copt. Dam la cuptor cam 50 min.Intr-un pahar,punem 50 ml apa si punem la hidratat gelatina.Branza o amestecam cu iaurt, zahar si lapte si amestecam cu blenderul pana obtinem o spuma. Adaugam vanilia sau semintele de vanilie. Gelatina o incalzim putin la microunde si apoi o adaugam in crema de branza. Dam la frigider.Dupa ce s-a copt negresa, lasam putin la racit si in aceeasi forma de copt turnam crema de branza. Presaram niste afine si dam la frigider. Lasam cateva ore si apoi scoatem si presaram si murele si zmeura. Lasam inca o ora la frigider si apoi servim.

Desertul de ieri :PVa spun de la inceput ca este o reteta incropita pe parcurs, cu ingrediente din ce aveam la indemana, dar ca a iesit. Si cel mai important e ca are fructe de padure :)) si ca a iesit bestiala 😛

Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

Ingrediente

  • – 5 oua – 5 lg zahar – 5 lg faina – 3 lg cacao – 250 gr ciocolata – 50 ml Amaretto – 100 gr afine – 40 gr unt nesarat – un praf de copt – 400 gr branza de vaci – 100 ml lapte – 100 ml iaurt – 150 gr zahar – vanilie – 1 plic gelatina (10 gr) 600 gr fructe de padure (zmeura, afine,mure)

Mod de preparare

  • Desertul de ieri :PVa spun de la inceput ca este o reteta incropita pe parcurs, cu ingrediente din ce aveam la indemana, dar ca a iesit. Si cel mai important e ca are fructe de padure :)) si ca a iesit bestiala 😛

Share