Deserturi

Negresa cu cafea si frisca

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si cafeaua, si margarina topita impreuna cu ciocolata, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida. Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava. Taiem patratele pe care le decoram frisca dupa imaginatie.Putem presara cacao deasupra pentru un efect vizual deosebit, sau cafea ness cu zahar pudra. Negresa cu cafea si frisca se serveste felii individuale dupa ce s-a racit. Se poate orna si cu crema ganache cu aroma preferata.

Aceasta reteta de negresa cu cafea si frisca este o prajitura delicioasa, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Compozitia cu aroma intensa de cafea si ciocolata se potriveste de minune cu aroma delicata de la frisca.

Negresa cu cafea si frisca

Ingrediente

  • 200 g faina250 g zahar70 g cacao400 ml lapte50ml cafea racita50 ml ulei sau margarina (topita)1 plic praf de copt100g ciocolata amaruie topitafrisca pentru decor

Mod de preparare

  • Aceasta reteta de negresa cu cafea si frisca este o prajitura delicioasa, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Compozitia cu aroma intensa de cafea si ciocolata se potriveste de minune cu aroma delicata de la frisca.

Share