Deserturi

Negresa cu banane si visine

Incalzim laptele si untul pana se topeste.Intre timp mixam bine bananele cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema.Adaugam apoi laptele cu untul topit, coaja rasa de portocala si romul.Urmeaza cacao pudra, mixam bine pana se incorporeaza si apoi adaugam faina amestecata inprealabil cu praful de copt.Separat batem spuma albusurile cu sarea si le adaugam la compozitie amestecand usor de jos in sus cu o lingura ca sa nu spargem bulele.Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina.Adaugam visinele fara samburi una cate una in asa fel incat sa fie impartite in mod egal pe toata suprafata prajiturii.Dam la cuptorul preincalzit la foc mic (150 ) timp de 40-50min. Facem testul cu scobitoarea si daca e ok prajitura e gata Lasam sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia. Foarte buna, mi-a placut in mod deosebit combinatia banane-cacao-visineReteta de negresa cu banane si visine a fost propusa de CeReteteMaiFacFetele pe forum culinar.Serviti negresa cu banane si visine dupa ce s-a racit.

Negresa cu banane si visine este o reteta de prajitura simpla, dar absolut delicioasa! Combinatia intre negresa pufoasa cu arome de banane si visinele acrisoare este una tare potrivita.

Negresa cu banane si visine

Ingrediente

  • banane mai mici coapte (sau 2 mari), 300g faina, 150-200g zahar, 2 oua, 50g unt, 100ml lapte, 1 plic praf de copt,1/2 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat, esenta de rom, coaja de portocala, 2 linguri pline cacao (sau mai mult daca va place mai neagra), aprox 500g visine fara samburi (sau din compot/dulceata)

Mod de preparare

  • Negresa cu banane si visine este o reteta de prajitura simpla, dar absolut delicioasa! Combinatia intre negresa pufoasa cu arome de banane si visinele acrisoare este una tare potrivita.

Share