Diverse

Nectar din paducel(gherghin) galben

Migalos dar delicios!

Bobitele de paducel se curata pe cat posibil de toate coditele apoi se spala in mai multe ape reci, se strecoara si se pun intr-o craticioara. Se acopera cu apa de 3 degete apoi se lasa sa fiarba bine,aproximativ 30 minute, de la primul clocot. Se dau la blender apoi se strecoara de 2-3 ori printr-o sita foarte deasa, diluand pasta cand si cand cu cate un pic de apa, pana reusim sa strangem cat ma

Nectar din paducel(gherghin) galben


Portii

8

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 800 gr bobite de paducel galben

  • 500 gr zahar

  • 2 buc portocale

  • 2 buc anason stelat

  • 250 ml apa

Mod de preparare

  • Bobitele de paducel se curata pe cat posibil de toate coditele apoi se spala in mai multe ape reci, se strecoara si se pun intr-o craticioara. Se acopera cu apa de 3 degete apoi se lasa sa fiarba bine,aproximativ 30 minute, de la primul clocot. Se dau la blender apoi se strecoara de 2-3 ori printr-o sita foarte deasa, diluand pasta cand si cand cu cate un pic de apa, pana reusim sa strangem cat mai multa pasta si sa indepartam samburei micuti.
  • Pasta obtinuta se pune la fiert din nou cu zaharul, sucul de la cele 2 portocale si aproximativ 300 ml apa si stelutele de anason care dupa ce oprim focul le scoatem din nectar. Se fierbe aproximativ 30 de minute de la primul clocot,la foc domol amestecand continuu sa nu dea pe foc. Se toarna in sticle curate si uscate apoi se etanseaza. Se pun sticlele intr- o craticioara si se acopera cu un prosop gros, lasand de seara pana a 2-a zi sa se raceasca in voie.

Share