Diverse

Nectar de caise

Aroma si delicatete!

Folosim foarte coapte si sanatoase. Se spala caisele cu apa rece apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol aproximativ30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza bine.. Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs, se adauga si zaharul apoi se pun din nou la fiert, aproximativ o ora

Nectar de caise


Portii

5

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 2 kg caise

  • 1 kg zahar

  • 1 l apa

Mod de preparare

  • Folosim foarte coapte si sanatoase. Se spala caisele cu apa rece apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol aproximativ30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza bine.
  • Caisele pasate se amesteca cu sucul scurs, se adauga si zaharul apoi se pun din nou la fiert, aproximativ o ora, la foc domol amestecand din cand in cand. Nectarul fierbinte se toarna in sticle cu filet curate si uscate, apoi se etanseaza cu capace si se aseaza una langa alt intr-o oala inalta pe fundul careia am asezat o carpa de bumbac si am turnat apa calda pana aproape de gatul sticlelor. Se lasa sa fiarba in clocote, la foc domol, cel putin 30 de minute.
  • Se scot sticlele din apa si se acopera cu un prosop gros, uscat; se lasa pana a 2-a zi sa se raceasca in voie, apoi se pot depozita in locuri racoroase dar uscate. In acelasi mod se poate prepara nectarul din orice fruct de sezon,reusita de a avea nectar proaspat pentru iarna este de 100%.

Share