Conserve

Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina.Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece prin sita pentru un nectar mai fin, se pune in sticle curate, se infileteaza bine capacele, apoi se fierb 1 h.Se lasa in oala in care au fiert sa

Nectar de caise

Ingrediente

  • 2 kg caiseaprox. 300 – 400 gr zahar (in functie de cat de dulci sunt)un praf sare

Mod de preparare

  • Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina.Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece prin sita pentru un nectar mai fin, se pune in sticle curate, se infileteaza bine capacele, apoi se fierb 1 h.Se lasa in oala in care au fiert sa se raceasca pana a doua zi sau se scot si se tin in patura, apoi se depoziteaza in camara.

Share