Retete de prajituri

Napolitane

Incinge aparatul de copt aluat de napolitane.

Pentru aluat, bate untul cu zaharul. Incorporeaza ouale. Adauga faina amestecata cu bicarbonat alternand cu laptele caldut. Coace foile pe rand apoi lasa-le sa stea intr-un loc uscat si racoros timp de 24 ore.

Pentru crema, topeste ciocolata cu untul. Ia cratita de pe foc si adauga laptele praf si smantana. Lasa crema sa se race

Napolitane


Portii

10

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • Pentru foi

  • 250 gr unt, la temperatura camerei

  • 250 gr zahar

  • 2 oua

  • 250 ml lapte caldut

  • 250 gr faina

  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

  • Pentru crema

  • 200 gr ciocolata cu lapte

  • 100 gr ciocolata amaruie

  • 100 gr unt

  • 100 gr lapte praf

  • 2 linguri smantana

  • 3 galbenusuri

Mod de preparare

  • Incinge aparatul de copt aluat de napolitane.

    Pentru aluat, bate untul cu zaharul. Incorporeaza ouale. Adauga faina amestecata cu bicarbonat alternand cu laptele caldut. Coace foile pe rand apoi lasa-le sa stea intr-un loc uscat si racoros timp de 24 ore.

    Pentru crema, topeste ciocolata cu untul. Ia cratita de pe foc si adauga laptele praf si smantana. Lasa crema sa se raceasca putin apoi incorporeaza galbenusurile.

    Pentru asamblare unge fiecare foaie de napolitana cu 1-2 linguri de crema si suprapune cate 5-6 foi.

Share