Retete de prajituri

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Apa, zaharul si margarina se pune la fiert la foc mic. Se amesteca ocazional pana se topeste tot zaharul si margarina. Se opreste focul si se adauga nuca, biscuitii macinati, cacaoa si esenta de rom. 

Se ung cu gem foile de napolitane pe partea cu gaurelele mari.

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti


Portii

30

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Ingrediente:

  • 250 g de zahăr

  • 200ml apă

  • 250 g margarina

  • 2 linguri de cacao

  • 150 g nuca macinata

  • 150 g biscuiti macinati

  • esenta de rom

  • in plus:

  • 2 foi de napolitane

  • 1 borcan gem, eu am avut de afine

  • 400 g biscuiti petit beurre

Mod de preparare

  • Apa, zaharul si margarina se pune la fiert la foc mic. Se amesteca ocazional pana se topeste tot zaharul si margarina. Se opreste focul si se adauga nuca, biscuitii macinati, cacaoa si esenta de rom. 

    Se ung cu gem foile de napolitane pe partea cu gaurelele mari. Pe prima foaie se aseaza un strat de biscuiti, se toarna compozitia de nuca si aseaza inca un strat de biscuiti si se acopera cu cea de a doua foaie de napolitana cu partea unsa cu gem in jos.  Se aseaza o greutate peste foi, se lasa pana a doua zi cand s-au inmuiat foile si se poate taia.

    Recomand biscuiti petit beurre pentru ca sunt mai gustosi si mai fragezi.

Share