Deserturi

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote.Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.Batem cu telul.Adaugam restul de nuca (taiata si eventual prajita ) si zaharul vanilat.Amestecam bine si ap

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Ingrediente

  • 400 gr zahar 4 galbenusuri 200 gr unt 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata) 6 cubulete de rahat divers colorate 4 foi de napolitana 3 pliculete zahar vanilat esenta de rom

Mod de preparare

  • Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote.Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.Batem cu telul.Adaugam restul de nuca (taiata si eventual prajita ) si zaharul vanilat.Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.Lasam sa dea in cateva clocote.Luam de pe foc,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom dupa gust.Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.Compozitia trebuie impartita in 3 parti.(ochiometric) Prajitura o asamblam pe un platou.Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie, inca o foaie,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .Gaaaaaaaaaaaaaata……….am construit astfel prajiturica.Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.Taiem portii dupa placul fiecaruia si apoi putem servi.

Share