Deserturi

Napolitane Bengoase

Se pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze.Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala.Se tranteste tot maclavaisul peste zaharul ars. O sa se revolte nitelus, dar nu de panica. Dai de cateva ori cu lingura cat sa iasa o pasta frumoasa. Se parfumeaza si se imbogateste cu adaosul de nuci, alune…. cum am discutat, cat ai, cat vrei, cat potiRepede de tot de umple foile. Se pune o greutate si se lasa la rece.Se portioneaza.

daca nu e important cate nuci pui, e foarte important sa nu pui si albusurile. O cantitate mai mare de albus inmoaie foaia si nu o sa auzi krant ! ca greutate folosesc un fund de lemn si un bidon de 10 l de apa peste. nucile daca se baga la cuptor inainte, vor avea o savoare desavarsita amestecul rece in contact cu zaharul fierbinte va produce o chestie care te va face sa exclami : mamaaaa! Nu e panica, amesteci pe foc pana cand vei excalama celalalt mamaaaaaaaaa ce frumusete !

Ce sa fac repede, bun si sa se poata transporta in siguranta?Napolitane sau Napotalane.La noi in casa se numesc Napotalane de pe vremea cand Vic era foarte mic.Pentru ca au fost gustate la Revelionul Bucatarsilor si pentru ca am promis si pentru ca este felul meu de a multumi site-ului Bucataras pentru distractie!Atentie! Reteta contine muuuult zahar! Consumat moderat nu dauneaza sanatatii!

Napolitane Bengoase

Ingrediente

  • 250 g zahar + 250 g zahar 1 ou si 3 galbenusuri 250 g unt 2-3 linguri cacao un praf de sare nuca, nuca de cocos, alune, ce va place si cat credeti ca merge sau aveti (eu pun cam o mana) esente ce va plac (vanilie, migdale, rom) un pachet foi de napolitane din comert

Mod de preparare

  • Ce sa fac repede, bun si sa se poata transporta in siguranta?Napolitane sau Napotalane.La noi in casa se numesc Napotalane de pe vremea cand Vic era foarte mic.Pentru ca au fost gustate la Revelionul Bucatarsilor si pentru ca am promis si pentru ca este felul meu de a multumi site-ului Bucataras pentru distractie!Atentie! Reteta contine muuuult zahar! Consumat moderat nu dauneaza sanatatii!

Share