Deserturi

Musuroi de cartita

Musuroi de cartita cu banane.

Pentru blat, vom pune ouale intr-un bol mai mare, adaugam zaharul tos si sarea. Mixam pana cand ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, adaugam cacaua si mixam cat sa incorporam. Dupa ce am incorporat cacaua, renuntam la mixer si adaugam restul ingredientelor cu o spatula. Incorporam uleiul in amestec si apoi punem faina, putin cate putin. Amestecam usor, cu miscari largi,

Musuroi de cartita


Portii

8

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 150 gr faina

  • 5 buc ou

  • 200 gr zahar tos

  • 20 gr cacao

  • 40 ml ulei

  • 1 praf de sare

  • 250 ml smantana pentru frisca

  • 500 gr branza Mascarpone

  • 150 gr zahar pudra

  • 3 buc banana

  • 100 gr fulgi de ciocolata

  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

  • Pentru blat, vom pune ouale intr-un bol mai mare, adaugam zaharul tos si sarea. Mixam pana cand ouale isi vor tripla volumul. Cand ouale si-au triplat volumul, adaugam cacaua si mixam cat sa incorporam. Dupa ce am incorporat cacaua, renuntam la mixer si adaugam restul ingredientelor cu o spatula. Incorporam uleiul in amestec si apoi punem faina, putin cate putin. Amestecam usor, cu miscari largi, pana incorporam toata faina.
  • Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 23 cm si vom da blatul la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, il vom lasa sa se raceasca si intre timp ne vom ocupa de crema.
  • Pentru crema, vom pune mascarponele intr-un bol mai mare, adaugam si smantana pentru frisca, ambele fiind foarte reci. Adaugam zaharul pudra si esenta de vanilie. Mixam foarte bine totul, pana crema se va intari. Cand crema s-a intarit, adaugam fulgii de ciocolata si omogenizam.
  • Dupa ce s-a racit blatul, il scoatem din forma si punem peste el o farfurie cu dimensiunile mai mici decat blatul si taiem imprejur, astfel incat sa formam un capac. Indepartam farfuria, si, cu o lingura, scoatem partea de blat pe care am decupat-o. Dupa ce am indepartat miezul, faramitam foarte bine resturile de miez, pentru a le folosi la final la decor.
  • Pentru a monta prajitura, vom pune un strat de banane in scobitura care s-a format dupa ce am decupat cu farfuria. Bananele le-am taiat pe jumatate, pe lungime. Peste banane vom adauga crema, pe care o nivelam sub forma de cupola. Dupa ce nivelam foarte bine crema, decoram cu firimiturile de blat pastrate. Acoperim cat mai bine crema si prajitura este gata.

Share