Party

Muschiulet de porc in foietaj

O reteta de incantat oaspetii.

Se scurg ciupercile, se spala si se toaca, se curata cele doua cepe, se toaca marunt si se pun in 50 gr de unt si ulei la sotat. Cand ceapa este aurie, se adauga si ciupercile si se lasa sa fiarba in sucul lor propriu, dupa ce acesta a fost absorbit, se pune vinul alb si se continua fierberea, adaugandu-se rozmarin tocat. Dupa ce si vinul a fost absorbit, se adauga smantana, se sareaza si se piper

Muschiulet de porc in foietaj


Portii

4

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 400 gr ciuperci

  • 1 kg cartofi

  • 4 gr piper

  • 10 buc mazare boabe

  • 1 crenguta de rozmarin

  • 800 gr muschi de porc

  • 100 gr Pateu de ficat

  • 6 catei usturoi

  • 2 buc ceapa

  • 150 gr unt

  • 50 ml vin alb demisec

  • 100 ml smantana de gatit

  • 800 gr aluat foietaj

  • 7 gr sare

  • 2 linguri mustar

  • 4 buc galbenus de ou

  • 3 linguri ulei

  • 2 gr nucsoara

Mod de preparare

  • Se scurg ciupercile, se spala si se toaca, se curata cele doua cepe, se toaca marunt si se pun in 50 gr de unt si ulei la sotat. Cand ceapa este aurie, se adauga si ciupercile si se lasa sa fiarba in sucul lor propriu, dupa ce acesta a fost absorbit, se pune vinul alb si se continua fierberea, adaugandu-se rozmarin tocat. Dupa ce si vinul a fost absorbit, se adauga smantana, se sareaza si se pipereaza, dupa care se vor lua de pe foc; trebuie sa nu mai aiba lichid.
  • Separat, pregatim muschiul. Se scoate sideful (pielita alba), se fac mici incizii, in care se introduc cateii de usturoi taiati in feliute subtiri, se sareaza, pipereaza, se trage la tigaie pe fiecare parte cateva minute, dupa care lasam sa se raceasca si ungem muschiul cu pateu de ficat, amestecat cu 2 linguri de mustar pe toate partile.
  • Se ia foietajul, se-ntinde. In acest timp, dam muschiul uns prin ciuperci (ca sa faca priza si sa stea ciupercile lipite de muschiulet) si il asezam pe aluat. Daca mai raman ciuperci, le punem de jur-imprejurul muschiului, dupa care ungem cu un galbenus marginile si rulam strans. Se va unge cu galbenus si pe deasupra foietajului. Eu am decupat din aluatul ramas frunze si le-am atasat pe foiteja, apoi le-am uns si pe ele cu galbenus si le-am facut mici incizii, ca niste nervuri. Am pus si cateva boabe de mazare.
  • Cuptorul este preincalzit, muschiuletul se va pune intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se pune muschiuletul si se verifica; se lasa aproximativ 35 de minute; trebuie sa fie auriu foietajul si carnea facuta. Incercati, inainte sa il scoateti din cuptor.
  • Eu l-am servit cu garnitura de cartofi Duchesse. Pentru cartofi am folosit: 1 kg de cartofi, 100 gr de unt topit, 3 galbenusuri, 1 gr de piper, 2 gr de sare si 2 gr de nucsoara. Se spala, curata si se taie cubulete cartofii, apoi se pun la fiert aproximativ 25-30 de minute. Se ia de pe foc si se paseaza, se adauga untul si galbenusurile si se amesteca. Asezonam cu sare, piper si nucsoara. Punem compozitia in pos si vom forma turnulete, pe care le vom pune intr-o tava, care se va da la cuptor 25 de minute. Aceasta va fi garnitura noastra si am mai adaugat si pepenasi murati. Se vor taia in felii mai groase, nu subtiri.

Share