Romaneasca

Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Un pranz perfect!

Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici, taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust, se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.. Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai

Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie


Portii

4

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 1 buc muschi de porc

  • 300 gr ciuperci

  • 1 buc ceapa rosie

  • 6 felii sunca jambon

  • 1 lingurita mix de condimente

  • 5 gr sare

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 1 buc rodie

  • 30 ml ulei de masline

  • 150 ml vin rosu

  • 1 lingurita miere de albine

  • 1 lingura suc de lamaie

  • 3 catei usturoi

  • 1 legatura marar proaspat

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici, taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust, se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.
  • Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai groasa se taie cu lama unui cutit un buzunar care sa nu strapunga capetele si latura netaiata. Se intinde cu grija cu un ciocan de snitele, se sareaza un pic si se umple cu ciupercile calite. Se prinde taietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu jambonul crud si afumat, asezand partea prinsa cu scobitori pe baza tavitei in care gatim muschiuletul. Stropim cu ulei de masline deasupra, dam un praf de sare, condimentam, presaram legume deshidratate, feliem usturoiul deasupra, adaugam apa si jumatate din vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor circa 40 de minute.
  • Pregatim sosul de rodie astfel: calim iute intr-un strop de ulei de masline fructele mici de rodie si adaugam mierea de albine, amestecand usor. Turnam restul de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade si devine siropos, apoi adaugam sucul de lamaie, mai lasam un pic sa clocoteasca si oprim focul, lasand sa se raceasca. Dupa circa 40 de minute, desfoliem tavita si mai lasam circa 10 minute la foc mic, sa se rumeneasca un pic jambonul.

Share